7 Ağustos 2020 Cuma

Tur rehberlerinin işlevleri

 

Herkese yeni bir makaleden daha merhabalar, bugün sizlerle beraber üzerinde tarih boyunca birçok medeniyet ve topluluğun yaşamış olduğu aynı zamanda biz Türklerin de çok uzun zamanlardan beridir üzerinde yaşadığı Anadolu topraklarına bir göz atacağız. Bu makalede ayrıca tur rehberlerinin gerekliliğine dair bilgilerle de karşılaşacaksınız. Eğer ki bu makaleden sonra vaktiniz kalırsa sizlerden ricam tren ile Erzurum gezisi konulu makalemizi de okumanızdır, bu sayede bizlere destek olmuş olacaksınız.

Anadolu bulunduğu coğrafi konum itibariyle her zaman askeri, kültürel ve ticari açıdan oldukça değerli bir bölge olmuştur. Bunun sebebi doğusunda Asya, batısında Avrupa ve güneyinde de Ortadoğu’nun bulunması sayesinde oldukça değerli bölgedir.

Anadolu hem kendi tarihimiz açısından hem de diğer medeniyetlerin tarihi açısından oldukça değerli bir bölgedir şüphesiz. Şimdi sizlere bu topraklarda bir gezi planınız olduğu takdirde neden bir tur rehberine ihtiyacınız olabileceğine dair bilgiler vereceğim. Herhangi bir yere geziye çıktığınızda doğal olarak o bölge hakkında bilginiz olmayacaktır. Bu nedenle bu gezi sırasında kesinlikle ihtiyacınız olacak olan yeme-içme-konaklama gibi hizmet ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için saatlerce konumlar aramanız gerekebilir ve bu sizlerin gezi zevkini düşürebilir. Fakat eğer ki bir tur rehberi öncülüğünde hareket ederseniz bu tarz problemler yaşamazsınız. Sonuçta bir rehber bölgeye hâkim olması sebebiyle bu tarz şeylerle uzunca bir süre vakit kaybetmenizi önleyecektir. Ayrıca bir tur rehberi sayesinde bölgeyi iyi bildiğinden dolayı size bölgenin tarihini birinci elden anlatabilir. Bu sayede bölge hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Şimdi sizlere rehber olarak deneyimli bir rehber olarak Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye edeceğim. Kendisi rehber olmasının yanı sıra aynı zamanda yazardır. Ona ulaşabilmek için bu 0533 517 98 59 telefon hattından yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda internette Bilal Çağatay Erentürk’e kars gezi rehberi gibi başlıklarda denk gelmeniz olasıdır. Aynı zamanda kendiyle ilgili birçok makalede de bu terimler geçmektedir.

Anadolu bu coğrafi konumu sayesinde sürekli olarak göçler almakta ve doğal olarak da toplumsal yapısı sürekli olarak değişmektedir. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu gibi imparatorluk statüsündeki devletlerin bu topraklarda hükümranlık sürdüğü dönemlere bakarsanız toplumsal açıdan nasıl bir çeşitliliğin hüküm sürdüğünü çok iyi görürsünüz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder