30 Haziran 2020 Salı

Anadolu'nun Kültürel Önemi


   Değerli ülkemin değerli insanları hepinize güzel ve sakin bir günden daha tüm içtenliğimle ve iyi dileklerimle bir makale yazıyorum. Bugün sizlere Anadolu’nun kültürel açıdan birçok topluluk tarafından nasıl zenginleştirildiğini ve hemen akabinde ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kars ilimizden bahsedeceğiz. Ayrıca eğer ki bu makaleden sonra vaktiniz kalırsa sizden ricam Kars tarihi konulu makalemizi de okumanızdır.
   Yaşadığımız ülkenin bulunduğu bölgeyi düşündüğümüzde şunu görüyoruz ki ülkemizin bulunduğu Anadolu toprakları tarih boyunca gerek tarih öncesi gerekse tarihi dönemlerde her daim birçok topluluğa ev sahipliği yapmıştır. Bu topluluklar zaman zaman bu verimli topraklar üzerinde hak iddia ederek birbirleriyle savaşmışlardır. Bölgeye zaman zaman farklı coğrafyalardan olan göçleri düşünürseniz eğer ki Anadolu’nun çok kısa bir zaman zarfında birçok farklı topluluğa ve kültüre ev sahipliği yaptığını öngörebilirsiniz.
   Anadolu sahip olduğu verimli toprakları ve coğrafi açısından iki önemli kıtayı birbirine bağlaması sebebiyle her zaman önemli bir yere sahip olmuş ve bu yüzden tarih boyunca çeşitli topluluklarca işgallere maruz kalmıştır.
   Ayrıca sizlere bahsetmek istediğim bir önemli konu da şudur. Eğer ülkemizin doğu bölgelerini gezi amacıyla ziyaret etmeyi düşünüyorsanız sizlere kesinlikle yanınızda bir rehber bulundurmanızı tavsiye ederim. Hem bir rehber sayesinde temel ihtiyaçlarınızdan olan barınma gibi hizmetleri aramakla fazla vakit kaybetmeyeceksiniz ve aynı zamanda gezip gördüğünüz bölgeleri tanıma fırsatı bulacaksınız. Sizlere rehber olarak Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye ederim. Kendisine bu telefon numarasından ulaşabilirsiniz. 0533 517 98 59 Ayrıca bu isme internette Kars gezisi başlığı adı altında da rastlayabilirsiniz.
   Şimdi ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerimizden birisi olan Kars’a bir göz atalım. Kars doğunun en soğuk şehirlerinden birisi olduğu gibi aynı zamanda ülkemizde güneşin ilk olarak doğduğu ve kışın ilk karın da düştüğü yerdir.
   Kars coğrafi olarak öneme büyük öneme sahip olan İpek Yolu olarak tabir ettiğimiz ticaret yolunun üstünde kurulmuştur. Bu açıdan baktığımızda tarihi olarak coğrafi keşifler olarak nitelediğimiz olaylara kadar oldukça önemli bir ticaret şehri olmuştur Kars.
   Coğrafi keşiflerden sonra eski önemini yitiren İpek Yolu’nun üzerinde Kars ilimiz her ne kadar eski ticari önemini kaybetmiş de olsa doğuyu ve batıyı birbirine bağlıyor diyebileceğimiz bir sınır kasabası olmasından ötürü tarih boyunca her zaman askerî açıdan önemli bir merkez olmuştur.
   Yani her neresinden bakarsak bakalım Kars her açıdan oldukça önemli ve değerli bir şehirdir. Eğer ki bir gün elinize bir fırsat geçerse mutlaka Kars’ı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder