29 Haziran 2020 Pazartesi

Web Teknolojilerinin Gelişimi ve Tarihine Bir Bakış.


   Herkese güzel bir günden daha selamlar dilerim. Bugün sizlere interneti tarihçesinden ve internetin reklamcılık için nasıl kullanılabileceğinden bahsedeceğim. Ayrıca siz değerli okuyuculardan ricam odur ki hazır şirket sitesi konulu makalemizi de okumanızdır.
   İnternetin ilk olarak ortaya çıktığı dönemlerden itibaren internetin bu kadar popülerleşmesinin iki ana sebebi vardır.  Bunun ana sebebi internetin günümüz şartlarında baktığımızda oldukça kolay ulaşılabilen, birçok bilgiyi bir arada barındırabilen tüm dünyayı kapsayan bir genel ağdır.
   İnternetin bu kolay ve elverişli yapısı günümüzdeki internetin popülerliğinin ana yapısıdır. Fakat internetin ilk çıktığı dönemlerdeki yapısını incelerseniz sistemde ağ yönetim sistemleri, alan adları, arama motorları gibi teknolojilerden hiçbirinin varlığına rastlayamazsınız.
   İnternet 1969 yılında Amerika’da bulunan bir üniversitedeki 4 öğrenci tarafından icat edilmiş bir teknolojidir. Çıktığı dönemin şartlarına göre oldukça yeni ve gelişmiş bir veri iletişim sistemi olarak kabul edilse de günümüz şartlarında kelimenin tam anlamıyla ilkel bir yapıdır ilk internet teknolojisi.
   İlerleyen yıllarda 1990’lara geldiğimizde öncesine nazaran daha gelişmiş teknolojiler ve yatırımcılar sayesinde eskiden olduğundan daha internet sayfası yaygın bir hale gelmesine rağmen günümüzdeki popülerliğine henüz ulaşmamıştır.
   Daha önce de belirttiğim gibi internetin günümüzdeki popülerliğinin temeli hızlı ve kolay bir biçimde devasa verilere ulaşılabilecek hale getirmektir. Bu sayede özetle internet günümüzde bir tüketim malzemesi üzerine gelmiştir.
   Peki biz nasıl bu sistemi kullanarak reklam internet sayfası kurmak yapabiliriz. Bunun en önemli noktası tecrübeli bir web tasarım firmasıyla iletişime geçmektir. Konu web sitesi yaptırmak olduğunda birçok kavram ve aşamayla karşı karşıya kalıyoruz.
   Burada en önemli nokta doğru firmayla iletişime geçtikten sonra yaptırmış olacağınız web sitesini içerik açısından düşündüğümüzde her daim güncel ve yeniliklerle donatmanızdır. Aksi halde yaptıracağınız web sitesinin hiçbir işinize yaramayacağının garantisini verebilirim.
   Bunun ana sebebi Google gibi arama motorlarının her daim güncel ve yenilenen içerikleri arzu etmesidir. Bu yüzden eğer ki yaptırmış olacağınız web sitesini her daim güncel ve yeni içeriklerle doldurursanız web sitesi her daim işinize yarayacaktır.
   Bu makalemizde elimizden geldiği ölçüde sizlere internetin tarihçesinden ve bu teknolojinin yardımıyla nasıl reklam yapabileceğinizden bahsettim. Buradan sonrası sizlere kalmış desek yeridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder