24 Haziran 2020 Çarşamba

Geçmişten Günümüze Web Reklamcılığı Teknolojisi.


   Geçmişten günümüze insan oğlu hayatını devam ettirebilmek için çalışmaya devam etmiştir. Özellikle günümüzde bir firma veya şirket sahibi olduğunuz takdirde. Bunun reklamını yaptırmak istediğiniz takdirde önünüze birçok seçenek çıkıyor, örneğin internet, televizyon, dergi, pankart gibi. Fakat özellikle şahsımca gelenekselleşmiş olarak ilan ettiğim televizyon, radyo, dergi, pankart gibi iletişim araçları artık eskisine nazaran maalesef ki pekte bir web sitesi fiyatları reklam aracı değildir.
   Bunun ana sebebi günümüzde internetin yaygınlığının benim tabirimle zirve yapmış olmasıdır. Özellikle 2010’dan sonra başlayan dijitalleşme akımının bir sonucu olarak internet özellikle bizim ülkemizde ciddi manada yaygınlaşmıştır.
   Benim her şeyden önce değinmek istediğim ana konu internetin tarihçesidir. İnternet ilk olarak 20 yüzyılın ortalarını biraz geçkin diyebileceğimiz vakitlerde dört üniversite öğrencisi tarafından Amerika’da kurulan bir yerel ağdır.
   Bu ağı yerel ağ olarak nitelememizin sebebiyse birkaç bilgisayar arasında kurulmuş basit bir ağdan ibaret olmasıdır. Her ne kadar dönemi için oldukça yeni ve değerli bir teknoloji olsa da günümüz şartlarına göre incelediğimizde internet sitesi kurmak kelimenin tam manasıyla ilkel bir ağdır.
   Bunu ana sebebi internetin ilk olarak kurulduğu dönemlerde internetin en temel teknolojileri olan ağ yönetim sistemleri, alan adları ve arama motorları olarak bahsedeceğimiz üç teknolojinin o dönem henüz icat edilmemiş olmasıdır.
   Bu kavramlarım her birini teker teker inceleyelim. İlk olarak ağ yönetim sistemlerinden bahsedelim. Ağ yönetim sistemleri internetin devasa içerik yığınını düzenleyerek, kolayca yönetilebilir hale getirmek için kurulmuş içerik yönetim sistemidir. Bu sistem sayesinde internetteki devasa veri yığınları kolayca düzenlenebilir hale gelir.
   Gelelim alan adlarına. Alan adı web tarayıcısının adres satırına yazdığınız web sitesi adlarının genel adlarıdır. Bu alan adları sayesinde web sayfası internet sitelerinin IP adreslerine sahip olmasanız bile rahatlıkla alan adını kullanarak web sayfalarına ulaşabilirsiniz.
   Alan adı seçerken bazı önemli hususlar vardır. Alan adını seçerken kısa, öz, akılda kalıcı, numaralardan oluşmayan ve alelade seçilmemiş bir alan adını rahatlıkla satın alabilirsiniz. Alan adını özenle seçmemeniz durumunda alan adının arama motorları tarafından sorgu sonuçlarına dahil edilmesini engelleyecektir.
   Gelelim arama motoruna. Arama motoru internette bulunan tüm verileri düzenleyerek ve aynı anda filtreleyerek verileri kullanıcıların kolayca ulaşabileceği bir hale getirirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder